2. ročník horského behu: Dotkni sa kríža 20.10.2019

V nedeľu 20.októbra sa uskutoční 2. ročník horského behu Dotkni sa kríža s najvyššie položeným cieľom v Nízkych Tatrách na vrchole Ďumbiera vo výške 2043 m.n.m.

Po vydarenom úvodnom preteku, ktorého sa zúčastnilo 30 pretekárov prichádzame s druhým ročníkom veľmi pekného vertical runu ktorý sa celý beží v Národnom parku Nízkych Tatier. Okrem pekných výhľadov v prípade priaznivého počasia čaká na bežcov slušná nádielka 960m prevýšenia na 6,7 km dlhej trati.

Prvý ročník nám mimoriadne prialo aj počasie a tak rekord trate je nastavil poľský pretekár Andrzej Dlugosz s časom 46 minút a 48 sekúnd. Veríme však, že sa tento rok nájdu motivovaný odvážlivci, ktorí sa odhodlajú tento ambiciózny čas prekonať a vrátiť rekord na Slovensko! Odmenou pre prvých pretekárov vo svojich kategóriách sú prize money, pre ostatných budú pripravené pamätné medaily.

Štart pretekov je nastavený na 10:00 hod pri chate Trangoška. Časový limit na dobehnutie do cieľa je nastavený na tri hodiny, čo vytvára priestor aj pre menej skúsených bežcov.Odcenenie tých najlepších plánujeme o 13:00 na Štefáničke, kde bude pre pretekárov zabezpečené teplé občerstvenie.

Pre účasť je potrebná online REGISTRÁCIA TU.

Prezencna listina BEH

Kompletné propozície.

Vysledkova Listina 20.10.2019

Môže sa Vám ešte páčiť...