Uvedenie knihy Iná Európa je možná na trh.

Dňa 23. marca 2015 uviedla Nadácia Antona Tunegu na trh novú knihu s názvom Iná Európa je možná. Ide v poradí už o tretiu publikáciu nadácie. Autorom publikácie je Aldo Giordano, taliansky biskup, ktorý bol v rokoch 2008 ž 2013 stálym pozorovateľom Svätej stolice pri Rade Európy v Štrasburgu.

S uvedením knihy bola spojená moderovaná diskusia v Aule Teologickej fakulty Trnavskej univerzity v Bratislave. Medzi hosťami vystúpili Mons. Stanislav Zvolenský, bratislavský arcibiskup – metropolita a podpredseda Národnej rady SR Ján Figeľ. Diskusia bola doprevádzaná hudobnými vstupmi hudobnej skupiny Janais.

Otec arcibiskup zdôraznil vo svojom príspevku pozitívny význam zjednotejnej Európy, no pripomenul, že je dôležité klásť si otázky, ktoré sa zamýšľajú nad správnou hodnotovou orientáciou Európy. Na záver vyzval účastníkov k tomu, aby ľudí, ktorým bola zverená služba politiky, prijímali s väčšou pokorou a prejavovali im výraznejšiu úctu.

Ján Figeľ vo svojom príspevku pripomenul hodnotovú orientáciu zakladateľov spoločnej Európy prostredníctvom ktorej vybudovali pevné základy nového spoločenstva.

Nadácia Antona Tunegu je organizácia ktorá od roku 1992 napomáha rozvoju a posilňovaniu demokracie na Slovensku. Organizuje školenia, semináre a odborné konferencie na rôzne spoločenské témy a podporuje občianske vzdelávanie.

 

Môže sa Vám ešte páčiť...