Spustili sme projekt „Pre budúcnosť“

Náklady rodín na deti sú podľa poslankyne EP Anny Záborskej a líderky projektu Pre budúcnosť vyššie ako príspevky, ktoré im dáva štát. Ako povedala dnes pre agentúru SITA, dnes sa presne nedá povedať, koľko peňazí dáva rodina na dieťa.
Nadácia Antona Tunegu prichádza s aplikáciou pre mobily i počítače, ktorej cieľom je zistiť tieto výdavky. Aplikáciu už testovali na 35 rodinách. Ako povedal vedúci projektového tímu Darius Anton Hatok, očakávajú, že do projektu sa zapojí minimálne 1500 rodín. „Čím viac rodín sa do projektu zapojí, tým budú čísla verifikovanejšie,“ povedal Hatok. V lete odborníci projekt vyhodnotia. Cieľom projektu je ukázať, či štát podporuje rodinu dostatočne.
Aplikácia zbiera jednotlivé údaje do centrálnej databázy. Následne sa vytvoria podrobné štatistické údaje. Rodina po zaregistrovaní získa týždennú, mesačnú i celkovú štatistiku výdavkov. Aplikácia pomôže sledovať rodine denné náklady na dieťa ako sú strava, drogéria, oblečenie, cestovanie, a ďalšie položky. „Nám zároveň pomáha robiť štatistiku nákladov na dieťa,“ dodal Hatok.
Do projektu sa dá zapojiť cez internetovú stránku www.prebuducnost.sk, alebo stiahnutím bezplatnej aplikácie do mobilného telefónu.

www.prebuducnost.sk

 

 

FOTO3 FOTO2

Môže sa Vám ešte páčiť...